Cursus afslankmassage

Dagcursus 2 cursusdagen van 10.00 tot 17.00 uur
Eerstvolgende mogelijkheid: Zondag 13 en 20 januari

Bekijk de agenda en schrijf je in

Wat is een afslankmassage?

Een afslankmassage is een figuurcorrigerende manuele massage voor de vermindering van cellulitis en overtollige vetophopingen. Een bijzondere massagevorm die bijdraagt aan slanker worden en figuurverbetering zonder medisch ingrijpen. Door middel van verschillende massagetechnieken en het gebruik van cupping pak je cellulitis aan, zodat de huid strakker en mooier oogt. Ook de omvang zal aanzienlijk verminderen.

Bij welke klachten?

 • Bestrijden van cellulitis en zadeltassen
 • Strakker maken van verslapte huid (bijvoorbeeld na een zwangerschap)
 • Terugwinnen van de elasticiteit van de huid. Deze wordt zichtbaar mooier, strakker en gladder
 • Stimuleren van de circulatie
 • Drainage van lymfevocht activeren
 • Spijsvertering verbeteren
 • Verzachten en verminderen van jong littekenweefsel.

Vrijwel alle vrouwen krijgen op een zekere leeftijd na de pubertijd last van cellulitis, kleine vetophopingen en een bobbelige huid op de armen, buik, billen, benen en heupen.

De cursus. Wat leer je?

Een mengvorm van verschillende massagetechnieken uit de klassieke massage, de lymfedrainage, de bindweefselmassage en cupping. De massages zorgen voor een stevige en strakke huid, versoepelen het weefsel, activeren de stofwisseling, bevorderen de bloedcirculatie en het teveel aan vocht wordt afgevoerd. Om een nog beter resultaat te krijgen, gebruiken we tijdens de massage essentiële oliën van onder andere citroen, sinaasappel, cipres, jeneverbes en rozemarijn. Je leert ook probleemzones op te meten.

Onze visie op afslankmassage

Onze visie is om tijdens de afslankmassage het lymfestelsel dat verantwoordelijk is voor het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht te stimuleren. Daarbij kijken we niet alleen naar de westerse massagetechnieken, maar ook naar de Chinese geneeskunst.

Chinese geneeskunst
Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen gifstoffen zich op. Binnen de traditionele Chinese geneeskunst wordt cupping gebruikt om toxines (gifstoffen) en spierspanningen vanuit het lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken..
Met cupping trek je met olie en een siliconen cup de huid vacuüm. Door het bewegen van de cups over het lichaam wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor de losgekomen afvalstoffen en daarmee de verstorende energieën het lichaam gemakkelijker kunnen verlaten.

Gezond eten en meer bewegen
Massages helpen! Maar het is ook belangrijk dat je cliënt gecoacht wordt om meer te bewegen, gezonder te eten en veel water te drinken.

Belangrijk om te weten

Om de afslankmassage te kunnen volgen, heb je in ieder geval de cursus ontspanningsmassage met anatomie gehaald. Heb je die nog niet gevolgd? Lees hier verder <Cursus ontspanningsmassage met anatomie>>

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus. Een aantal technieken kunnen contracties van de baarmoeder veroorzaken.

Benodigdheden, kosten en inbegrepen

 • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
 • Kosten: € 205,-
 • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, een gezonde lunch.
 • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.