Workshop Aquasage (warm waterkussen massage)

Dagworkshop: 1 workshopdag van 10.00 tot 17.00 uur

Eerstvolgende mogelijkheid: Zaterdag 23 december

Bekijk de agenda en schrijf je in

Wat is Aquasage of warm waterkussen massage?

Bij een Aquasage ligt de cliënt in rugligging op een kussen met warmwater (ongeveer 40°C). Het warme water heeft een natuurlijke ontspannende werking en verzacht pijn in spieren en gewrichten. Het met watergevulde kussen beweegt soepel mee met alle bewegingen en past zich aan aan de lichaamsbouw van de cliënt. Veel cliënten ervaren het schommelende gevoel en het kabbelende water als zeer rustgevend.

Bij welke klachten of wanneer?

Een Aquasage is ideaal voor mensen met een holle rug, omdat ze niet op de buik hoeven te liggen.

IMG_8983[1]

 • Stressklachten
 • Ontspannend voor spieren en zenuwstelsel
 • Ontspannend vooral voor hoofd, nek en schouders
 • Positief effect op slaapproblemen
 • Vermindert rugpijn
 • Betere doorbloeding en versnelling van de stofwisseling
 • Verbetert de elasticiteit van het bindweefsel en het gewrichtskapsel

De Aquasage is een ontspannende, behaaglijke en rustgevende massage. Een heilzame massage waarbij het ontspannen gevoel extra versterkt wordt door het schommeleffect en het kabbelende water. Deze ontspanningsmassage is uitermate geschikt tijdens de zwangerschap. Een weldaad voor de zwangere vrouw! Maar ook voor mensen met een gespannen hoofd en nek. Door de combinatie van het warme kussen, massage en warme olie verdiept de ademhaling waardoor lichaam en geest in een diepe ontspanning komen.

De cursus. Wat leer je?

Met geoliede handen en onderarmen leer je rug, buik, schouders, nek en hoofd van een cliënt te masseren. Voor zwangere vrouwen leer je de onderrug met een speciale zachte techniek te behandelen. Deze techniek is afgestemd op de gewijzigde spier- orgaanverhoudingen van haar lichaam.

Onze visie op Aquasage

Wij geloven dat ieder mens uniek en bijzonder is. Daarom geloven wij niet in één massagetechniek. Sommige cliënten wensen meer kracht in de massage en sommige minder. Daarnaast geloven wij dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Veiligheid en geborgenheid is voor veel mensen heel belangrijk tijdens de massage. De aquasage biedt dit: Een warme, veilige, geborgen én ontspannen plek waar lichaam en geest met jouw massage optimaal kunnen ontspannen.

Belangrijk om te weten

Om de Aquasage te kunnen volgen, heb je in ieder geval de cursus ontspanningsmassage gehaald. Lees meer over de cursus ontspanningmassage

Benodigdheden, kosten en inbegrepen

 • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
 • Kosten: € 115,- (geen BTW).
 • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, een gezonde lunch.
 • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.