Over Ziyuli Academie

Ziyuli betekent in het chinees de zelfhelende kracht van het lichaam. Wij hebben niet voor niets gekozen voor deze naam. Wij geloven dat je met de juiste aandacht, methoden en technieken de zelfhelende kracht van het lichaam kunt bevorderen. Lees meer over onze werkwijze

Over de oprichter

Ik ben Mehdi Tajeddin en ik heb een missie.

 

Geboren en getogen in Iran, leerde ik al op jonge leeftijd masseren om pijn te verlichten, steun te geven of te laten ontspannen. Dat hoort bij onze cultuur. Mijn interesse in biologie en anatomie was gewekt en ik studeerdeZiyuli_DSC5652 in beide richtingen af.

Omdat ook de Oosterse geneeswijze mij intrigeerde, pakte ik mijn spullen en vertrok naar Japan voor studie en diepgang. 5 jaar later maakte ik weer een stap. Dit maal richting Nederland, waar ik aan de slag kon – na een studie – als tandtechnicus. Ik miste echter écht contact met mijn patiënten. De beweging, het contact, de energie. Ik volgde mijn hart richting sport, massage en welzijn.

Ziyuli en Mehdi

Jij bestaat niet alleen uit een lichaam. Jij bent je lichaam, je gedachten en je emotie. Vanuit mijn Perzische en oosterse achtergrond, ben ik gewend om niet alleen naar je lichaam te kijken. Maar ook naar je mentale gesteldheid en je emotie. Ik geloof dat deze 3 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De praktische ervaring die ik ondertussen had opgedaan als massagetherapeut en acupuncturist én mijn holistische visie, waren de basis voor mijn eigen praktijk: Ziyu. Praktijk voor Acupunctuur en Massagetherapie, te Almere. Hoe mooi is het om kennis over te dragen met een visie. Een visie die in het Oosten breed gedragen wordt, maar in Nederland nog maar mondjesmaat. Toch geven instituten mij een kans! Sinds 2002 leer ik cursisten de kneepjes van het massage-vak, en krijg ik ook de ruimte om een visie door te geven. Mijn visie voor een holistische benadering van de gezondheidzorg, de patiënt én jezelf. Erkend docent, CRKBO (het Centraal Register Korte Beroepsopleiding)

Logo_CRKBO_Docent

Cursist vertelt

  • ... Ik heb Mehdi leren kennen als een oprechte en wijze man met veel kennis en passie voor het massagevak. Dankzij Mehdi ben ik een therapeut die kennis en passie met veel plezier doorgeeft in eigen praktijk. Mehdi houdt je een spiegel voor, haalt het beste uit je en laat je stralen..

    Monique Hopmansyouturn
  • "... Mehdi is gedreven in zijn vak. Veel onderwerpen rond masseren komen aan bod, waardoor je gefascineerd en nieuwsgierig blijft naar alles wat hij vertelt. Mehdi zorgt ervoor dat je op eigen benen staat en vertrouwt op je eigen passie voor masseren..."  

    Jessica de VroegeCoach-vrij eten, Masseur & Healing Therapeut
  • "... Mehdi  is technisch goed onderbouwd en werkt met veel passie. Hij zal de leerling zijn passie voor het vak masseren dan ook met liefde overbrengen. Hij let niet alleen goed op het toepassen van de techniek, maar ook op je eigen houding. Mehdi is een warme persoonlijkheid die zijn vak verstaat. Het is altijd weer een feestje om les te krijgen..."

    Carla van ZeijlDe ontspancoach